COOL! KUNST VAN OUDE PARTY POSTERS

We kunnen niet genoeg schrijven over straatkunst, in de breedste zin des woords. Kunstenaar Michiel Folkers maakte vroeger ook street art, maar nu haalt hij zijn kunst van de straat. Letterlijk, want de werken die Gieler (artiestennaam) tegenwoordig maakt, zijn gemaakt van oude party posters.

“Ik was altijd al van plan om dit te doen, maar was te lui om de posters van de straat te halen. Totdat ik bij een colloquium over moderne kunst werk van Raymond Hains zag hangen. De dag erna ben ik direct posters gaan plukken en heb ik vier verschillende kunstwerken van Carla Bruni gemaakt, die ik alle vier op dezelfde dag verkocht”, aldus Gieler. Carla Bruni zelf deelde een van de kunstwerken op haar Instagram-account.

Voor één kunstwerk zijn heel wat posters nodig. Het eindresultaat is een soort collage van verschillende posters. “Ik probeer het een beetje op een oude muur te laten lijken. Hoe ouder de posters, des te mooier het effect.”

Gieler maakt meer dan alleen werken van party posters. De inspiratie, een woord dat hijzelf haat, komt duidelijk van de straat.